Wendbare organisatie

Voor iedere organisatie is er één zekerheid. Veranderingen zullen komen.

Veranderingen kunnen komen van klanten met nieuwe wensen, een nieuwe samenwerking met partners, of concurrenten met nieuwe producten. Veranderingen kunnen ook teweeg gebracht worden door  nieuwe technologie, wetgeving, economische of sociale aspecten.

Veranderingen die je niet altijd mijlenver van te voren ziet aankomen, maar waar je wel iets mee wil of moet.

Voor sommige organisaties is het een hele zoektocht, waarbij heel veel partijen betrokken zijn en andere projecten blijven liggen. Als er verschillende veranderingen op de organisatie afkomen, waarbij steeds moeilijk te bepalen is wat de mogelijkheden, afhankelijkheden, doorlooptijd en kosten ermee gemoeid zijn kan dat verlammend werken.

Met de juiste informatievoorziening kan de organisatie flexibel omgaan met invloeden van buitenaf. Als je direct kan zien hoe de verandering ingrijpt in de organisatie, ziet wat het effect is van de verandering en de ‘benodigde inrichting’ direct zichtbaar kan maken. Dan zijn veranderingen snel te overzien en kunnen strategische keuzes snel genomen en doorgevoerd worden. Voor individuen en teams is dan inzichtelijk wat er nodig is en kan er gereageerd worden als wendbare organisatie.

Kan jij alles overzien?

Savita Srivastava