Digitalisering

Het lijkt de oplossing voor “alles”. Digitalisering is in, maar waarom doe je het?

Het kan zeker veel problemen oplossen en voorkomen, maar het kan ook problemen uitvergroten. Kijk maar naar de vele ICT projecten die uit de bocht vliegen.

Een VVD-kamerlid heeft aangegeven dat hij niet precies weet hoeveel verspild wordt met nieuwe ICT projecten bij de overheid. 1, 2 of 7 miljard. Sogeti heeft onderzocht dat falende ICT systemen de Nederlandse economie zo’n 1,6 miljard Euro kost.

Waarom wil je digitaliseren? Wil jij digitaliseren om bij te blijven? Dan betekent dat niet alleen een goede IT ondersteuning. Dan begint het bij een wendbare organisatie. De wereld veranderd snel om ons heen. Technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller, grenzen vervagen en klanten worden steeds kritischer.

Maar hoe krijg je een wendbare organisatie? Als je naar de fractale organisatie kijkt, dan is de organisatie opgebouwd uit stabiele systemen die zich continue ontwikkelen. Daardoor kunnen zij omgaan met nieuwe ontwikkelingen en de dynamiek van hun omgeving. Door de soliede basis én het continue ontwikkelen, kan je IT vóór je laten werken, nu en in de toekomst.

Stabiel en wendbaar? Ja, dat kan! En, het is nodig om met nieuwe ontwikkelingen om te blijven gaan.

Hoe wendbaar is jouw organisatie?

Savita Srivastava