Savita Srivastava oud

 

Mijn naam is Savita Srivastava-de Boer. Ik ben een vrouw die met een stevige drive recht op haar doel afgaat. Uitdagingen geven mij energie, zeker als ik hoor dat het te moeilijk is.

Ik vind het leuk om complexiteit toegankelijk te maken en organisaties te helpen stappen te zetten naar volwassenheid en groei.

Privé

Blijven leren en mijzelf ontwikkelen vind ik belangrijk. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in de tuin, in de natuur, op skates of op reis. Ik ben behoorlijk praktisch en nuchter van aard. Mijn man en ik genieten van de leukste zoon van de wereld, twee lieve katten en twee eigenwijze alpaca’s.

Kwaliteiten

Met 25 jaar praktijkervaring en vakkennis vanuit de business en IT, kan ik uit de voeten met omgevingen van verschillende complexiteit.

Ik heb gewerkt bij organisaties met een wat eenvoudigere IT omgeving, zoals bij een hardwareverkoop organisatie en bij een IT opleider. Meer recent werkte ik in de telecom en energiesector met een complexe en snel veranderende IT omgeving. Vanuit die organisaties heb ik samengewerkt met organisaties in de luchtvaart, het bankwezen en verzekeringen.

Mijn kracht is dat ik altijd op zoek ben naar mogelijkheden. Als analytisch, conceptueel denker kom ik met creatieve oplossingen.

Als beelddenker denk ik in associaties waardoor ik complexiteit kan visualiseren, zodat het meer tot de verbeelding spreekt voor mensen uit verschillende lagen en met uiteenlopende kennisgebieden. Daarnaast kan ik overzicht creëren waardoor details betekenis en context krijgen.

IT is voor veel organisaties een kerntaak geworden en architectuur is nodig om complexiteit te overzien. Niet iedereen wil zich verdiepen in architectuurplaten. Ik ben dan ook gewend om de mogelijkheden aan de business te laten zien op een logisch niveau, zodat zij de strategische impact van IT kunnen beoordelen.

Met mijn doelgerichtheid in combinatie met passie en drive, kan ik mensen enthousiasmeren en meenemen in hoe zaken gerealiseerd kunnen worden.

Opleiding

Ik bekijk ontwikkelingen vanuit verschillende perspectieven en discipline overstijgend en ik heb daarvoor opleidingen gevolgd op het gebied van Enterprise Architectuur, Informatiemanagement, Verandermanagement, Strategie en Big data.

Het wiel kan natuurlijk altijd opnieuw uitgevonden worden, maar ik maak graag gebruik van best practices als referentiekader. Daarvoor heb ik trainingen gevolgd als ITIL, Frameworx (referentiearchitectuur), Requirements en Reviews.

Om mijn manier van informatieoverdracht verder te ontwikkelen heb ik mij verdiept in Archimate, Unified Modeling Language (UML), Didactiek, Whiteboard Animations en Authentiek presenteren en storytelling.

Achtergrond

Context Verbindt
Contact