Savita Srivastava

Mijn naam is Savita Srivastava-de Boer. Ik ben een vrouw die met een stevige drive recht op haar doel afgaat. Uitdagingen geven mij energie, zeker als ik hoor dat het te moeilijk is.

Ik vind het leuk om complexiteit toegankelijk te maken en organisaties te helpen stappen te zetten naar volwassenheid en groei.

Privé

Blijven leren en mijzelf ontwikkelen vind ik belangrijk. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in de tuin, in de natuur, op skates of op reis. Ik ben behoorlijk praktisch en nuchter van aard. Mijn man en ik genieten van de leukste zoon van de wereld, twee lieve katten en twee eigenwijze alpaca’s.

Waarom
Verspillingen gaan mij aan het hart. Verspillen van middelen, tijd, energie en talenten is vaak niet nodig. Inzicht kan veel leed voorkomen.

Mijn expertise is complexiteit te structureren, analyseren en ordenen om inzichtelijk te maken hoe componenten met elkaar verbonden zijn en hoe ermee omgegaan kan worden. Daardoor kunnen resources maximaal benut worden, waar iedereen van profiteert.

Kwaliteiten

Met 25 jaar praktijkervaring en vakkennis vanuit de business en IT, kan ik uit de voeten met omgevingen van verschillende complexiteit.

Ik heb gewerkt bij organisaties met een wat eenvoudigere IT omgeving, zoals bij een hardwareverkoop organisatie en bij een IT opleider. Meer recent werkte ik in de telecom en energiesector met een complexe en snel veranderende IT omgeving.

Mijn kracht is dat ik altijd op zoek ben naar mogelijkheden. Als analytisch conceptueel denker kom ik met creatieve oplossingen.

Als beelddenker denk ik in associaties waardoor ik complexiteit kan visualiseren, zodat het meer tot de verbeelding spreekt voor mensen met uiteenlopende kennisgebieden. Daarnaast kan ik overzicht creëren waardoor details meer betekenis en context krijgen.

Opleiding

Ik bekijk ontwikkelingen vanuit verschillende perspectieven en discipline overstijgend en ik heb daarvoor opleidingen gevolgd op het gebied van Enterprise Architectuur, Informatiemanagement, Verandermanagement en Strategie.

Daarnaast heb ik mij verdiept in methoden en modellen als The fractal organization, Viable System Model (Cybernetica), DYA, Togaf, Archimate, Business Information Planning, Kwaliteit van Administratieve Dienstverlening Model, Kwadrantenmodel Wagter, onderzoek volwassenheid organisatie, Big data, Unified Modeling Language, ASL en BISL.

Het wiel kan natuurlijk altijd opnieuw uitgevonden worden, maar ik maak graag gebruik van best practices als referentiekader. Daarvoor heb ik trainingen gevolgd als ITIL, Frameworx (referentiearchitectuur), Requirements en Reviews.

Om mijn manier van informatieoverdracht verder te ontwikkelen heb ik mij verdiept in Didactiek, Whiteboard Animations en Authentiek presenteren en storytelling.