Eenduidig beeld

Heeft iedereen hetzelfde beeld bij wat er moet gebeuren?

Als je weet wat er moet gebeuren en begrijpt waarom, dan wordt het veel eenvoudiger om de juiste dingen te doen.

Maar als organisatiedoelen niet eenduidig worden begrepen, businessdoelen vanuit verschillende perspectieven anders worden uitgelegd en architectuur te complex wordt ervaren. Dan kan het gebeuren dat een product of dienst wordt geleverd, die op zichzelf goed is, maar die niet de juiste oplossing is voor de organisatie. Wat veel frustratie, geld en tijd kost.

Als voor iedereen duidelijk is hoe de organisatie is ingericht, wat de doelen betekenen en hoe de gewenste inrichting eruit ziet. Dan kan iedereen maximaal waarde toevoegen, waardoor medewerkers bloeien en een bedrijf kan groeien.

Wat betekenen de organisatiedoelen voor jou en wat zijn de implicaties voor de organisatie?

Savita Srivastava