Effectiviteit van de organisatie vergroten

Wil jij de effectiviteit van de organisatie vergroten?

Loop jij bijvoorbeeld tegen:

  • IJsbergen; weerstand aan door onbegrip
  • Projecten die steeds duurder worden, omdat de afhankelijkheden en risico’s niet duidelijk zijn
  • Oplossingen die de organisatie doelstellingen niet ondersteunen, omdat medewerkers die niet kennen of de implicaties niet inzien
  • Problemen die in details verzanden door communicatie problemen

Veel experts werken in organisaties, die alles van hun vakgebied weten, alleen weinig van de organisatie. Waar gaat het nu om. Wat is de kern van wat je wil als organisatie? Wie ben jij, waar sta je nu en wat zijn je ambities. Waar wil je naar toe. Welke structuur heb jij nodig om je visie te ondersteunen en welke inrichting om de strategie te realiseren.

Een conceptueel overzicht helpt om de verbinding te maken naar verschillende denkstijlen, zodat details in context kunnen worden geplaatst en discussies op het juiste niveau gevoerd kunnen worden. Zo kunnen experts meehelpen een krachtige en dynamische organisatie te bouwen.

De afgelopen 25 jaar heb ik organisaties geholpen hun effectiviteit en efficiëntie te verbeteren vanuit de business en IT.

Ik heb opleidingen gevolgd op het gebied van Enterprise Architectuur, Informatiemanagement, Verandermanagement en Strategie, en verdiept in verschillende methoden en modellen.

Ik bekijk ontwikkelingen vanuit verschillende perspectieven en discipline overstijgend. Als conceptueel denker kan ik complexiteit toegankelijk maken op een logisch niveau, zodat verschillende disciplines deze kunnen gebruiken. Daarbij kan ik architectuur op een logisch niveau laten zien om te laten beoordelen door niet-architecten.

Dit kan ik doen op het gebied van organisatie architectuur, enterprise architectuur, informatiemanagement of modellen als transitiemodel, klantmodel of productmodel.

Wil jij de effectiviteit van de organisatie vergroten?

Savita Srivastava