Training visualiseren van architectuur

De belanghebbenden van architectuur zijn zeer divers en architectuur dient dan ook op meerdere niveaus, vanuit verschillende perspectieven, voor diverse disciplines uitgelegd kunnen worden. Als expert is het leuk om over jouw vakgebied te praten en kunnen belanghebbenden mogelijk in details verzanden.

Visualisatie is een krachtige manier om informatie vorm te geven. Het helpt onder andere om een helikopter view te creëren, details in context te plaatsen en zo meer betekenis te geven, om tot de kern van de zaak te komen of focus en prioriteiten aan te geven.

Veel communicatie is bedoeld om informatie over te dragen. Wat er bij de doelgroep wordt ontvangen is afhankelijk van hun achtergrond. Visualisatie gaat niet alleen om een plaatje maken of poppetjes teken. Het gaat er om dat jij andere mensen wilt meenemen in jouw verhaal.

Daar is storytelling uitermate geschikt voor. Storytelling is een manier om je verhaal te vertellen aan jouw doelgroep om jouw verhaal te beleven. Zodat zij de informatie kunnen ervaren en gebruiken binnen hun eigen referentiekader.

Met storytelling en visualiseren kan je belanghebbenden vanuit verschillende vakgebieden meenemen in jouw verhaal en architectuur laten leven.

Voor wie

Deze training is gemaakt voor business managers, architecten, informatiemanagers en analisten.

Programma

Dag 1: praktijkcase: theorie en case uitwerken
Dag 2: storytelling: theorie, verhaallijn schrijven en presenteren
Dag 3: visualisatie: kernboodschap visualiseren

Er is volledige vrijheid in het kiezen van een praktijkcase. Niet iedere praktijkcase heeft dezelfde omvang en complexiteit. Mocht het niet lukken om de praktijkcase of persoonlijke vraagstukken binnen drie dagen volledig uit te werken, is het mogelijk aanvullend advies of consultancy af te spreken.

Specificaties

De training zal op drie maandagen van 10.00 tot 16.00 uur gegeven worden met een groepsgrootte van 6 tot 10 deelnemers. De kosten zijn € 1.495,- (exclusief BTW).

Locatie

Standaard trainingen worden in de Provincie Utrecht aangeboden.
Maatwerk trainingen of in-company trainingen kunnen op aanvraag verzorgd worden.

Voor het aanmelden voor de training of vragen bel Savita Srivastava via 06 25 160 170 of e-mail naar info@contextverbindt.nl